Skip to content Skip to footer

Sedasyon ile Diş Tedavisi

Hastada uyku hali oluşturarak hastanın rahatlamasını ve sakinleşmesini sağlamak için kullanılır. Bilinç açıktır, hastanın hatırlamaması sağlanır. Hastayı sedatize etmek hastanın korku ve endişelerini giderir.

Pek çok hastaya lokal anestezi kullanılarak cerrahi işlemler yapılabilir uyutularak cerrahi müdahalenin farkında olmamayı isteyen hastalara sedasyon önerilir, cerrahi işlem süresince hasta hekimle kooperasyon içerisindedir. Bu bir genel anestezi degildir, hastane ya da ameliyathanede gerek olmadan diş hekimi muayenehanesinde uygulanabilir.

Hasta, hekimden aldığı komutları yerine getirebilir. Hasta ile hekim arasında diyalog yaşanması mümkündür. Hekim hastaya ağzını açmasını söylediğinde, hasta bunu kolaylıkla yapar. Hasta, operasyon sonrası ilaçların etkisi ile ağızda yapılan tedavi işlemini, ağrıyı, hoşlanmadığı sesleri, vb. hatırlamayacağından psikolojik travmaya da maruz kalmaz.

Bu durum, hastanın daha sonraki seanslarda diş tedavisi ve cerrahi işlemlere gelişini kolaylaştıracaktır.

Bilinen bir yan etkisi yoktur. İşlem bittikten yarım saat sonra hasta evine gidebilecek duruma gelir Araba kullanmaması, efor ve dikkat gerektiren işlerden uzak durması ve dinlenmesi tavsiye edilir.

Not : *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WP hattımıza ulaşın!

×