Diş Dostu Yiyecekler Nelerdir?

Diş Dostu Yiyecekler Nelerdir? 2018-04-26T12:24:28+00:00

Diş Dostu Yiyecekler Nelerdir?

Diş ve diş eti sağlığını doğrudan destekleyerek olası tehditlere karşı koruma altına alan pek çok besin bulunmaktadır. Diş sağlığını korumaya yardımcı olan yiyeceklerin her birinin farklı işlevlere sahip olduğunu belirtmek isteriz. Düzenli olarak tüketilen bu yiyeceklerle dişlerde ortaya çıkabilecek çeşitli sorunların önüne geçilebilir. Peki hangi yiyecekler bunlar? Onları inceleyelim.

Kereviz:

Kereviz yapısı gereği diğer yiyeceklerden çok daha fazla çiğnenmek zorundadır. Bu bakımdan fazladan tükürük salgılanmasın fazladan çene kuvveti uygulanmasına neden olur. Bu durumda da ağız içinde bulunan bakteriler pasifize edilerek zararlı etkileri ortadan kaldırılır. Lifli ve sert yiyeceklerin diş etleri üzerinde olumlu etkiler yapabileceği unutulmamalıdır.

Peynir:

Ağız içi ph dengesinin kurulmasında büyük faydalar sağlayan peynirin çürüklere karşı da bir kalkan görevi gördüğünü belirtelim. Dişleri çürüklerden koruyan bunun yanı sıra yeni çürük oluşumlarının önüne geçen bir besin türüdür.

Yeşil Çay:

Yeşil çayın pek çok derde derman olduğunu biliyoruz. İçeriğinde barındırdığı katesin maddesinin ağız içi bakterilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olarak bu aşamada çürük oluşumlarının önüne geçtiğini belirtelim. Ayrıca; ağız kanseri hastalığına karşı da etkili bir içecek türüdür. Son olarak ağız kokusunu ortaya çıkan bakterilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğundan oldukça faydalı etkileri bünyesinde barındırmaktadır.

Kivi:

C vitaminin insan yaşamında ne denli önemli bir yeri olduğunu bilmekteyiz. Bağışıklık sisteminin ayakta kalması adına gerekli bir vitamin türü olduğunu söyleyebiliriz. C vitamini yeteri miktarda alınmadığında diş etleri hassas bir yapıya bürünür ve periodontal rahatsızlıklara yakalanma ihtimalini artırır. Düzenli ve yeterli oranlarda C vitamini alan bireylerin sağlıklı bir ağız yapısına sahip olduğu görülür.

Yoğurt:

Kalsiyum bakımından zengin bir yiyecek olan yoğurt’un dişlere faydası oldukça fazladır. Diş kökleri iltihaplı cep oranını azaltıcı ekisinden tutun da  sallanan dişleri iyileştirme aşamasında da oldukça etkilidir.

Maydanoz:

Ağız kokusunda oldukça etkili olan bir yiyecektir. Ağız kokusuna neden olabilecek besinlerin ardından biraz maydanoz çiğnendiğinde güzel bir koku elde edildiği görülmekte.

Çilek:

Dişlere ve diş etlerine oldukça iyi gelen bir yiyecek türüdür. Diş taşı probleminden doğal bir yöntemle kurtulmak isteyen bireyleri bu anlamda rahatlatacak bir meyve olduğunu belirtelim. Dişlerin dibinde biriken taşları eritme işlevi sayesinde pek çok açıdan fayda sağladığı görülmekte.

Kuru Yemiş

Günlük yaşamda sıkça tüketmeniz gereken bir diğer yiyecek türü de kuruyemişlerdir. Dişleri koruyucu bir tabaka gibi kaplayarak bakterilerin olumsuz etkilerini en aza indirgeyen, diş minelerinin güçlenmesine yardımcı olan bir besindir.

Elma:

Isırarak tüketildiği takdirde dişlere doğal temizleyici işlevi ile yardımcı olduğu belirtilmektedir. Isırarak yendiğinde dişlerin kökten uca güçlenmesini sağlayarak sağlam bir yapıya kavuşmasını da sağlar.

Balık:

Kemik ve diş unsurlarının temel dokusu bildiğiniz üzere “fosfor” elementidir. Fosfor bakımından en zengin yiyecekte tahmin edileceği üzere “balık”. Sağlıklı dişlere kavuşmak adına haftada iki defa balık tüketimi yapılmalıdır.

UZMANLIKLARIMIZ

İlk Randevu

İlk randevuya gelirken, önceden çekilmiş röntgenler, yapılan eski tedavilerle ilgili belgeler bizlere tedavi geçmişinizle ilgili ayrıntılı bilgiler verecektir. 

RANDEVU AL
HAKKIMIZDA
GENEL BİLGİLER
AĞIZ BAKIMI